Tainnuttavat perhosrysät osoittavat lämpenevän ilmaston vaikutukset

Lähes 50 vuoden seuranta on jälleen alkanut, kun tainnuttavat perhosrysät on viritetty eri puolille Suomea. Ylen uutisten mukaan tutkimus tarjoaa selkeitä todisteita ilmastonmuutoksen vaikutuksista perhoskantoihin. Tutkijat seuraavat tarkasti, miten lämpiävä ilmasto vaikuttaa perhosten määrään ja lajikirjoon.

Seurannan perusteella on jo havaittu, että monet perhoslajit ovat joko siirtyneet pohjoisemmaksi tai niiden populaatiot ovat taantuneet. "Lämpenevä ilmasto tuo meille uusia lajeja, mutta se uhkaa myös monien alkuperäislajiemme elinoloja", kertoo tutkimusta johtava professori.

Perhoset toimivat tärkeänä bioindikaattorina, joka auttaa ymmärtämään ilmastonmuutoksen laajempia ekologisia vaikutuksia. Näiden herkullisten hyönteisten tarkkailu voi siis paljastaa tärkeitä tietoja ekosysteemimme tulevaisuudesta.

Ja onhan se aina ilo nähdä kesäillat täynnä kauniita perhosia. Seurannan yhteydessä on jo nähty harvinaisen monivärinen kehnäsirppiperhonen, joka on saanut tutkijat innostumaan. Toivottavasti jatkossakin saamme ihailla näitä luonnon pieniä ihmeitä.

Jos perhosista puheen ollen kaipaat jännitystä, kurkista täältä: CasinoALMA!
Rate
Average: 3 (1 vote)

Postattu

Somelähde

Submitted by Some Plaza on